Hej bloggen.
I dag valgte jeg at bage dette frokostbrød.
Jeg valgte at servere det for min familie, og vi var alle enige om at det smagte godt.
Det var rigtig nemt at lave, og en let opskrift at føgle, hvilket er et kæmpe plus. Jeg hader når man ikke forstår opskriften.
Nå, men her får i opskriften, og så skal i da ellers bare i gang med at bage.
Held og lykke.
-Katrine.
Frokostbrød:
Det skal du bruge:
400 g Hvedemel
100 g skårne Rugkerner
1/2 dl olie
1 tsk. honning
ca. 2 dl vand
1,5 dl yoghurt
25 g gær
1 tsk. salt.
Sådan gør du:
1. Kog skårne rugkerner og vand et par minutter. Rør yoghurten i.
2. Når blandningen er håndvarm (35-37 grader) opløses gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet.
3. Lad den hæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.
4. Slå dejen sammen og form dejen til en kugle. Lad den hvile 2-3 min.
5. Klap dejkuglen flad, fold den sammen og form den til et aflangt brød.
Pensl med yoghurt og tril det i mel. Sæt brødet på en bageplade med bagepapir
og lad det efterhæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.
6. Giv brødet 3 snit på lang, ikke for dybt, og bag det i ovnen ved 220 grader på nederste rille i ca. 35 min. Varmluft 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar