onsdag den 12. december 2012

Luciakrans

I dag har jeg været hjemme fra skole, da jeg har været halvsløj hele dagen. Jeg hader at være syg, og især op til julen, er det helt forfærdeligt. Der er altid så meget man skal nå, og tine man ikke kan gå glip af. Nå, men jeg regner stærkt med at være klar igen i morgen.
Selvom jeg har været syg i dag, har jeg ikke bare ligget på sofaen og lavet ingting. Jeg valgte nemlig at bage en fantastisk Luciakrans. Nu tænker i sikkert, det er først Lucia i morgen, men da jeg har meget travlt i morgen, valgte jeg at bage den i dag i stedet for. Luciakransen skal severes senere til min familie, mens vi ser julekalender i fjernsynet.
 
Denne Luciakrans her er helt klart noget, jeg vil anbefale jer at prøve. den smager himmelsk, og vil helt sikkert blive bagt mange gang, i hvert fald i mit hjem.
 

 


Luciakrans

Det skal du bruge:
Dejen:
25 g gær
75 g smør
2 dl mælk
1 dl sukker
6-7 dl hvedemel.
 
Fyld:
110 g marcipan
65 g smør
3/4 dl hakkede mandler
 
Til pensling
Sammenpisket æg
Perlesukker
hakkede mandler
 
Fremgangsmåde:
Rør gær og sukker sammen til det opløses. Smelt smørret i en gryde og lun derefter mælken deri.
Bland gær/sukker sammen med mælk/smør. Rør til sidst melet i og ælt dejlen til den er smidig og slipper bordet. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 40 min.
Når dejen har hævet, æltes den endnu en gang gundigt og rulles ud til en retangulær plade - knap 1 cm tyk.
Marcipanen køles i fryseren og rives på den grove side af et rivejern. Rør marcipanen sammen med smørret, og de groft hakkede mandler. Hvis det behøves, kan man putte en lille smule vand i fyldet. Fyldet smøres ud på hele dejpladen, og den rulles sammen til en roulade. Form rouladen til en cirkel, og vend hele samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Klip små hak ned i dejen og fold klipperne til højre og venstre. Efter dette skal kagen hæve i ca. 20 min.
Når dejen er færdig hævet, pensles den med sammenpisket æg og dysses med lidt hakkede mandler og perlesukker. Til sidst bages kagen ved 200 grader i 20-25 min.
 
-Katrine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar