søndag den 16. december 2012

Vanilje cupcakes med nougat frosting og chokolade pynt

Hej bloggen!
I går bagte jeg de mest fantastiske cupcakes ever!
De var super lette at lave, og smagte vidunderligt. Så hvis du har en kedlig søndag i dag, så skal du da helt sikkert i gang med at bage disse vidunder.
 
 
Ingredienser:
 
Dejen:
250 g hvedemel
4 æg
300 g sukker
1 1/2 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør.
 
Frosting:
100 g blød nougat
2 dl piskefløde.
 
Pynt:
Chokoladeknapper
 
Sådan gør du med dejen:
1. Pisk æg og sukker sammen.
2. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det sammen. Tilsæt mælk. 
3. Rør til sidst det smeltede smør i dejen og rør det sammen til en ensartet glat masse.
4. fordel dejen i cupcakeformene. Formen skal fyldes op til lidt over midten.
5. Bag mcupcakesne i ovnen i ca. 25-30 min. midt i en 175 grad forvarmet ovn. (varmluft 155 grader.)
 
Sådan gør du med frostingen.
1. Varm fløde og nougat op til nougaten er helt smeltet.
2. Lad massen køle HELT af i køleskabet, gerne natten over.
3. Når den er helt kold piskes deb op til en luftig creme, der kommes i en sprøjtepose og fordeles på kagerne.
 
Sådan laver du pynten:
1. Smelt chokoladeknapperne i en gryde, eller i en chokolade smelter, hvis men ejer sådan en.
2. Når chokoladen er smelte, kommes den i en plastik pose, og der klippes et meget lile hul, i det ene hjørne.
3. Sprøjt chokoladen ud i den ønskede form på et stykke bagepapir.
4. Stil pynte i køleskabet, til chokoladen er størknet.
5. Når chokoladen er størknet, tages den ud af køleskabet, og løsnen fra bagepapiret.
6. Pynt til sidst de færdig lavede cupcakes med chokoladen.
 
I må alle sammen have en rigtig dejlig 3. søndag i advendt:-)
//Katrine.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar